top of page

Pogosta vprašanja (FAQ)

  1. Kdo ustvarja in izdeluje tkanine iz kolekcije Ka international?

Proizvajalec tkanine je špansko podjetje Francisco Jover S.A, družinsko vodeno podjetje, ki ga je leta 1965 ustanovil g. Francisco Jover v Alcoyu in je vodilno podjetje skupine Jover Group, ki združuje podjetja s področja designa, proizvodnje in prodaje tkanin za domačo in poslovno uporabo.

Danes se tovarna razprostira na 29.000 m2, zaposluje 100 ljudi in se ponaša s sodobno tehnologijo izdelave in visoko stopnjo ekološke ozaveščenosti z lastno čistilno napravo. Z novimi tehnologijami barvanja se približujejo individualnemu potrošniku in se lahko hitro odzovejo potrebam trga.

Z zaposlenimi strokovnjaki v svojih laboratorijih naredijo prve teste primernosti uporabe tkanin na UV obstojnost, Martindale test, test ognjevarnosti,... Preden gre tkanina v prodajo so testi izdelani in potrjenu s strani uradnjih zunanjih inštitucij.

 

 

   2. Kakšna tkanina je primerna za tapeciranje?

Primernost tkanin najlažje ocenimo glede na rezultate martindale testa. Ta nam pove kako je posamezna tkanina odporna na obrabo, kar je pomembno pri uporabi tkanin za tapeciranje. Test simulira obrabo tkanine na sedalu z drgnenjem ob uporabi specifične sile. Uporabljeni so intervali 5000 obratov in zaznamujejo število pri katerem je prišlo do poškodbe tkanine. Višje je število obratov, bolj obstojna je tkanina.

Nacionalni Nemški tekstilni inštitut tako določa število obratov glede na uporabo:

  • Domača uporaba ob občasni uporabi 10.000 martindale, zahtevnejši uporabi 15.000 martindale

  • Uporaba v pisarni ob občasni uporabi 25.000 martindale, ob zahtevnejši uporabi 35.000 martindale

  • Javni prevoz od 30.000 – 40.000 martindale

  • Kako lahko izberem tkanine?

Tkanine kolekcije Ka international si lahko ogledate v spletni aplikaciji Ka deco, kjer z uporabo filtra lahko določite barvo in namembnost uporabe. S klikom na prikazane vzorce dobimo več informacij o posameznem dezenu kot so širina, raport in Martindale v kolikor je tkanina primerna za tapeciranje. Pomemben je tudi podatek o krčenju tkanine v kolikor bomo iz nje naredili izdelke, ki se bodo prali. Strankam, katerim izdelamo zavese v Interiering salonu zaves, tkanino pred izdelavo operemo. Vse tkanine si lahko ogledate v Interiering salonu zaves na Kotnikovi ulici 18 v Ljubljani.

   3. Kako lahko naročim pohištvo in kakšen je dobavni rok?

Pohištvo si lahko izberete pri nas v salonu, kjer lahko vidite tudi vse tkanine, ali pa z uporabo spletnega oblikovalca. Z neskončno kombinacijo tkanin si lahko oblikujete svoj popolnoma unikaten kos pohištva. Dobavni rok je do 45 dni.

 

   4. Kako je z morebitno garancijo?

Na vse pohištvo in tkanine je ob normalni uporabi dve letna garancija.

 

   5. Pohištvo sem naročil, kako je z dobavo in vnosom pohištva v moje stanovanje?

Kupljeno pohištvo dostavimo na vaš naslov, ob doplačilu je možen tudi vnos v stanovanje. Ob dostavi je potrebno preveriti ali je paket s pohištvom prišel na vaš naslov napoškodovan. V primeru vidnih poškodb je potrebno z dostavljalcem paket odpreti, pregledati pohištvo in ob morebitni poškodbi izdelati zapisnik.

 

   7. Želim naročiti zavese, kako je z izbiro karnis in montažo karnis?

Karnise lahko izberete iz naše široke ponudbe. Ponudili vam bomo tudi montažo karnis ter obešanje zaves. V kolikor se tako dogovorimo, lahko pred izdelavo zaves opravimo točne izmere.

 

bottom of page